Emil har hittat rätt – det var lokförare han skulle bli

Emil Lönneberg är lokförare på TrainDrivers sedan fyra månader tillbaka. När han inte kör godståg spelar han gärna golf på sommaren och coachar hockeydomare på vintern.

Efter att ha bytt karriärriktning flera gånger är Emil glad att han nu hittat rätt yrke som lokförare. Innan han började köra tåg på heltid jobbade han som saneringstekniker, bergsprängare och soldat i försvarsmakten.

Emil gick lokförartubildningen via MTR som betalade hela utbildningen med villkoret att han jobbade för bolaget i två år. Efter att ha kört MTR-pendeltåg bytte Emil till MTRX och körde sträckan mellan Stockholm och Göteborg innan han blev anställd på Traindrivers.

– I mitt yrke som lokförare är det viktigaste för mig att det finns ett bra planeringsschema och en bra lön. Där uppfyller Traindrivers mina förväntningar helt, säger Emil och fortsätter:

– Dessutom tycker jag att kommunikationen mellan mig och arbetsledaren är toppen. Som anställd känner jag mig sedd och lyssnad på!

Eftersom Emil bara kört persontåg innan han började på Traindrivers, trodde han att det skulle vara svårare att köra godståg, något som visade sig inte stämma.

– Nu inser jag att jag föredrar att köra godståg, vilket jag inte alls trodde att jag skulle tycka. Rent körningsmässigt handlar det bara om att hålla koll på vagnarna!

De vackra landskapen man upptäcker när man kör, poängterar Emil, är ytterliggare en av fördelarna med yrket.

– Sträckan upp mot Grums ovanför Mellerud är vacker med mycket skog och sjö.

Läs fler lokförarporträtt:

Njål Haugen

Njål Haugen, 30, är lokförare på Traindrivers sen sex månader tillbaka, men det var inte alltid självklart att han skulle jobba med att köra tåg.

Johan Auer

Johan Auer har varit anställd av Traindrivers sedan våren 2023. Han har det ansvarsfulla jobbet att köra godståg över stora delar av Sverige.

Per Johansson

Per Johansson är lokförare och personaldirektör på TrainDrivers sedan 2017. Naturupplevelserna var en oväntad vinst när han bytte tjänst från att jobba i Stockholms tunnelbana till att köra godståg över hela Sverige.

Utbildning ger trygghet

Genom vår instruktör tillhandahåller vi utbildning på de flesta loktyper samt de flesta idag förekommande X-fordon. Individuella utbildningsprogram utformar vi tillsammans med kunden för optimalt resultat. TrainDrivers färdigutbildar även lokförare som genomgått KY-utbildning i Hallsberg och Ängelholm.

Kontakta oss

3 + 2 =