Lokförare – fasta uppdrag på gods- respektive persontåg

Placeringsort: Hemmastationering – bo var som helst i Sverige
Sista ansökningsdag: Löpande rekrytering
Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid, eller enligt överenskommelse

Vi söker flertalet färdigutbildade lokförare för:

 • Persontåg i Mellansverige (hemmastationering – bo var som helst i Sverige)
 • Godståg i hela Sverige (hemmastationering – bo var som helst i Sverige)

På Traindrivers har vi Sveriges mest omväxlande lokföraruppdrag, med kunder på både gods- och persontågssidan. Du kan köra persontåg ett år – och börja köra godståg nästa, om du vill. Vid behov utbildar vi dig på aktuella loktyper och elmotorvagnar.

Vi har behov av lokförare både för gods- och persontåg. Just nu söker vi särskilt efter lokförare för körning av persontåg i Mellansverige. Men du behöver inte bo i Mellansverige – du kan bo var som helst i Sverige eftersom vi tillämpar hemmastationering och komprimerad tjänstgöring 8/6 (åtta dagar jobb, sex dagar ledigt).

Att arbeta på Traindrivers är tryggt och utmanande på en och samma gång. Vi månar om varandra – sammanhållningen är bra, kollegorna är engagerade och vi ställer upp för varandra när det behövs, trots att vi ofta är ute på ensamuppdrag. Dessutom har vi fördelaktiga villkor och kollektivavtal med ST och Seko.

Vi erbjuder!

 • Hemstationering och komprimerad tjänstgöring 8/6.
 • Fasta uppdrag för persontrafik i Mellansverige.
 • Fasta uppdrag för gods i hela Sverige.
 • Lön och ersättningar enligt kollektivavtal.
 • Olika anställningsformer kan förekomma efter överenskommelse
  (timanställning, visstidsanställning, provanställning, heltid, deltid, med mera).


Vem är du?

 • Lokförare med lokförarbevis och tidigare erfarenhet av gods- och/eller persontrafik. (Kopia på kompletterande intyg från tidigare arbetsgivare kan komma att efterfrågas.)
 • Godkänd hälsokontroll enligt Transportstyrelsens föreskrifter.
 • Vi är särskilt intresserad av dig som har arbetat några år i yrket och som kan arbeta intensivt i perioder för att sedan ta längre sammanhängande ledigheter.
 • Typutbildning på och erfarenhet av körning med Rc, Traxx, pendeltågstrafik (X61, x50-54), ER1 med flera är meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta Adrian Lindqvist på 0706-059111 eller adrian.lindqvist@traindrivers.se

Vi rekryterar löpande!

1 + 2 =

Läs fler lokförarporträtt:

Njål Haugen

Njål Haugen, 30, är lokförare på Traindrivers sen sex månader tillbaka, men det var inte alltid självklart att han skulle jobba med att köra tåg.

Johan Auer

Johan Auer har varit anställd av Traindrivers sedan våren 2023. Han har det ansvarsfulla jobbet att köra godståg över stora delar av Sverige.

Emil Lönneberg

Emil Lönneberg är lokförare på TrainDrivers sedan fyra månader tillbaka. När han inte kör godståg spelar han gärna golf på sommaren och coachar hockeydomare på vintern.

Per Johansson

Per Johansson är lokförare och personaldirektör på TrainDrivers sedan 2017. Naturupplevelserna var en oväntad vinst när han bytte tjänst från att jobba i Stockholms tunnelbana till att köra godståg över hela Sverige.

Utbildning ger trygghet

Genom vår instruktör tillhandahåller vi utbildning på de flesta loktyper samt de flesta idag förekommande elmotorvagnar. Individuella utbildningsprogram utformar vi tillsammans med kunden för optimalt resultat. TrainDrivers färdigutbildar även lokförare som genomgått KY-utbildning i Hallsberg och Ängelholm.

Kontakta oss

6 + 8 =